elixir.ro
Home Login Contact

Ultimele articole adaugate:


Secretele matricei numerologice: o privire mai atenta asupra numerologiei

Ai fost vreodata intrigat de semnificatia numerelor in viata ta? Te-ai intrebat vreodata daca in data ta de nastere sau in numele tau de nastere exista mai mult decat se vede? Daca da, atunci s-ar putea sa fi interesat de lumea fascinanta a numerologiei - o practica care foloseste teoria si simbolismul numerelor pentru a explora diferite aspecte ale existentei umane.

In centrul numerologiei se afla matricea numerologica, un sistem care atribuie calitati spirituale, emotionale si psihologice diferitelor numere. Analizand vibratiile si energiile anumitor numere, practicantii numerologiei pot obtine informatii despre punctele forte, slabiciunile si destinul unei persoane.

Una dintre componentele esentiale ale matricei numerologice este calculul numerologic, care implica reducerea numerelor la o singura cifra (sau un numar principal) pentru a dezvalui adevarata lor esenta. De exemplu, daca v-ati nascut pe 1 ianuarie 1990, data nasterii dvs. poate fi redusa la numarul 3 (1+1+1+9+9+0=21 si 2+1=3). In mod similar, literele numelui tau pot fi convertite in numere folosind o diagrama numerica si apoi adunate pentru a obtine numarul sufletului tau, numarul expresiei si alti indicatori numerologici.

Deci, ce ne poate spune numerologia despre noi insine si despre viata noastra? I ...

CITESTE TOT

Originea lumilor fantastice din timpul somnului

Visele care îsi au originea în fluctuatiile mentale, impulsuri sau substratul subconstientului personal unde s-au depus fenomene psihice ce au fost cândva în câmpul constiintei, nu sunt vise reale. Sunt doar niste semnale sau forme de comunicare ale straturilor noastre psihomentale, un cod însotit si explicat prin imagini. Adevaratele vise însa vin de altundeva, dintr-o sursa, din tot ce a înregistrat universul de la creatia si pâna la disolutia lui. Vin din akasa, eterul sau vidul creator. Ele vin dintr-un fond arhetipal colectiv accesibil si comun tuturora (chiar si animalelor - Pavlov). Dar ce este un arhetip? - este un concept care desemneaza imaginea primara sau reala, forma de început pentru o descriere ulterioara. Este ceea ce face si visul. 

Visul implica ideea de straoriginalitate fundamentala a unui tipar dat. Acest înteles a fost consacrat în cadrul "psihologiei fundamentale" a lui C. G. Jung. Întelegându-se de fapt o însusire colectiva a unei multimi de fapte, atribut care se întemeiaza pe existenta unui subconstient colectiv. Acest subconstient colectiv este constituit prin încorporarea unor nenumarate experiente interioare si exterioare ale umanitatii, în desfasurarile istorice ale lumii.

!ad!

Luminile fantastice, tarâmu ...

CITESTE TOT

Marele Spirit, supremul Dumnezeu al amerindienilor

Marele spirit in general fara nume sau prerogative este Tatal transcendent ca si supremul Dumnezeu la marile religii ale lumii. Din el descinde intreaga creatie atat marii strabuni, sfinti, animale sacre ori alte aspecte ale manifestarii. El patrunde atat profanul cat si sacrul

"O Mare Spirit, tu esti dinainte de orice nevoie, dinainte de orice rugaciune. Toate cele ce sunt, sunt ale tale" - invocatia vracilor Lakota

"O Mare Spirit, tu ai asezat puterile celor 4 zari, tu ai facut stelele cerului si iarba pamantului."

Contemplarea totemurilor inspira in cel care-l priveste calitatile, ingemaneaza perfect simbolurile arhetipale ale fiintei perfecte. Omul cosmic total. Ilustrand chipul bufnitei, simbolul cunoasterii si al misterelor de dincolo (ale mortii), chipul ursului care intruchipa imbinarea puterii cu intelepciunea, chipul balenei, lupului etc, culminand uneori cu omul pasare, omul care se inalta deasupra Manitoo - omul primordial, omul arhetipal. Aripile acestuia semnifica accederea la inalt. Manitoo nu este zeul lor supreme ci mai degraba un ideal, o reprezentare a omului cosmic.

...
CITESTE TOT

Mai multe articole:

img/articole/small-Chakra-ele.jpg
img/articole/small-Tibetul-sacru.jpg
img/articole/small-Caldura-inimii.jpg
img/articole/small-Casele.JPG
img/articole/small-Sfinxul.jpg
img/articole/small-Isihasmul.jpg
img/articole/small-Concentrarea-si-focalizarea.jpg
img/articole/small-Stalpnicii.jpg
img/articole/small-Lyonesse.jpg
img/articole/small-tratamente-capilare-lotiuni-pentru-par.jpg
img/articole/small-Meniul-Oshawa.jpg
img/articole/small-corpul-de-suferinta.jpg
img/articole/small-Feng-Shui.jpg
img/articole/small-Aromoterapia.jpg
img/articole/small-Cromoterapia.jpg
img/articole/small-Atlantida.jpg
img/articole/small-Visul-si-evolutia-spirituala.jpeg
img/articole/small-Spatiul-hiperborean.jpg
img/articole/small-Dionisiile.jpg
img/articole/small-Parintii-desertului.jpg