elixir.ro
Home Login Contact

Ultimele articole adaugate:


Secretele matricei numerologice: o privire mai atenta asupra numerologiei

Ai fost vreodata intrigat de semnificatia numerelor in viata ta? Te-ai intrebat vreodata daca in data ta de nastere sau in numele tau de nastere exista mai mult decat se vede? Daca da, atunci s-ar putea sa fi interesat de lumea fascinanta a numerologiei - o practica care foloseste teoria si simbolismul numerelor pentru a explora diferite aspecte ale existentei umane.

In centrul numerologiei se afla matricea numerologica, un sistem care atribuie calitati spirituale, emotionale si psihologice diferitelor numere. Analizand vibratiile si energiile anumitor numere, practicantii numerologiei pot obtine informatii despre punctele forte, slabiciunile si destinul unei persoane.

Una dintre componentele esentiale ale matricei numerologice este calculul numerologic, care implica reducerea numerelor la o singura cifra (sau un numar principal) pentru a dezvalui adevarata lor esenta. De exemplu, daca v-ati nascut pe 1 ianuarie 1990, data nasterii dvs. poate fi redusa la numarul 3 (1+1+1+9+9+0=21 si 2+1=3). In mod similar, literele numelui tau pot fi convertite in numere folosind o diagrama numerica si apoi adunate pentru a obtine numarul sufletului tau, numarul expresiei si alti indicatori numerologici.

Deci, ce ne poate spune numerologia despre noi insine si despre viata noastra? I ...

CITESTE TOT

Duhovnicii grotelor sau Zavoratii

Primii anahoreti si-au gasit in chip firesc un azil in grotele ce existau in falezele stancoase de pe malul Nilului, ori in stancile calcaroase ce se inaltau in mislocul nisipurilor. Unii parinti ai desertului mai zelosi numiti Zavorati isi inchideau deschizatura grotei zidind-o cu pietre. Ei isi lasau doar o fereastra mica prin care erau aprovizionati de confrati ori dadeau binecuvantari sau faceau vindecari miraculoase.

Ava Ioan din Lycopolis a petrecut astfel 30 de ani "cu desavarsire inchis primind printr-o ferestruica cele trebuincioase de la cel care se ingrijea de el". Un alt zavorat a fost Avva Teon care a ramas in grota sa de asemenea 30 de ani. In fiecare zi o multime de bolnavi veneau la el si el ii vindeca punand mana asupra lor prin ferestruica.

!ad!

Aceasta atitudine "zavorelnica" le favoriza mult starea de interiorizare atat de necesara rugaciunii si focalizarii mintii in interior, autoinpunandui-se astfel retragerea voita de la cele exterioare, lumesti. Spre deosebire de alti pustnici acestia petreceau inchisi fiind mai mult timp in contemplatie, meditatie ori rugaciune.

Un alt mare pustnic de acest gen precum si una din marile figuri mai recente ale isihasmului rus a fost Sfantul Teofan Zavoratul, care ne-a lasat multe invataturi despre rugaciunea inimii si despre lucrarea sa plina de har.

...
CITESTE TOT

Ce reprezinta Talmudul in iudaism?

In capitolul VIII din Neemia, sta scris in versul 8: "si ei citeau bucati din cartea legii lui Dumnezeu, pe care apoi ei le talcuiau de se intelegea ceea ce se citise. Fariseii intelepti interpretau scripturile si formulau legile pentru ca faptele savarsite in viata civila si religioasa sa fie in acord cu aceasta interpretare. Rabinii au continuat aceasta dubla activitate iar invataturile lor au fost transmise de la maestrii la discipoli pe cale orala. Ele trebuiau sa ramana orale si in consecinta fluente si sincere.

Dar in timp toate aceste comentarii voluminoase au fost incredintate scrisului sec. IV in Tara Sfanta si sec. VI in Babilon. Ansamblul acestor doua carti constituie talmudul 

...
CITESTE TOT

Mai multe articole:

img/articole/small-Daco-getii.jpg
img/articole/small-Atlantida.jpg
img/articole/small-Semnificatia-muntilor.jpg
img/articole/small-Sarbatori-principale.jpg
img/articole/small-Misterul-constelatiilor.jpg
img/articole/small-isihasmul-extazul-mistic.jpg
img/articole/small-Consultanta.jpg
img/articole/small-Tarotul.jpg
img/articole/small-Isihasmul.jpg
img/articole/small-Etimologia-cuvantului.jpg
img/articole/small-Retete-vegetariene.jpg
img/articole/small-Folclorul,-adevaruri-uitate-.jpg
img/articole/small-Stiinta-straveche.jpg
img/articole/small-Reincarnarea.jpg
img/articole/small-Medicina-populara-romaneasca.jpg
img/articole/small-Cum-influentam-visele.jpg
img/articole/small-Craciunul---sarbatoarea-iubirii.jpg
img/articole/small-Harismaticii.jpg
img/articole/small-Sfinxul.jpg
img/articole/small-O-alta-lume.jpg